Orkest

Muziek kent geen leeftijd

Symfonie Orkest Best is bemand met strijkers, houtblazers en koperblazers, een harpiste en een paukenist. Alle muzikanten van minimaal B-niveau uit Best en de regio zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij Symfonie Orkest Best (voor houtblazers bestaat een wachtlijst). Wij zijn een orkest voor jong en oud.

Specifiek is het orkest nog op zoek naar een trombone, tuba en een veelzijdig slagwerker. Mocht je een ander instrument spelen en toch benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor jou binnen het orkest, neem dan vooral contact op! Als nieuwe muzikant speel je een aantal repetities vrijblijvend mee met het orkest. Daarna wordt er samen met jou bekeken of jij en het orkest een match zijn!

Tuba

Dirigent

Dirigent Ghassan Alaboud

Ghassan Alaboud is een pianist, orkest- en koordirigent uit Montreal, Canada. Geboren in 1980, begon hij op 5-jarige leeftijd met pianospelen. Hij is afgestudeerd aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel waar hij een dubbele master in orkest- en koordirectie behaalde, aan het conservatorium van Montreal waar hij zijn kunstenaarsdiploma orkestdirectie behaalde en aan de McGill University/Schulich School of Music in Montreal waar hij anderhalf jaar lang een speciale studentenopleiding orkestdirectie volgde. 

Ghassan Alaboud studeerde bij enkele van de meest gerenommeerde dirigenten, waaronder Jurma Panula, Jean Sebastien Bereau, Raffi Armenian en Alexis Hauser. Hij werd uitgenodigd voor verschillende internationale concoursen en was in 2010 een van de drie finalisten voor de Sir Ernest MacMillan Conducting Competition in Toronto. 

Naast Symfonie Orkest Best is Ghassan Alaboud dirigent van het Haags Symfonie Orkest Euterpe, het Arnhems Symphonie Orkest NOVA en muziekvereniging Apollo Wissenkerke.

Concertmeester

Joshua Park

Joshua Park is een violist, geboren in Zuid-Korea. Hij heeft zijn bachelor viool gevolgd op Chugye University of the Arts in Seoul. Voor zijn master is hij naar Nederland verhuisd. Deze volgde Joshua in Tilburg op de Fontys School of Fine and Performing Arts. Joshua heeft als doel om de waardering van klassieke muziek in Brabant te vergroten. Momenteel bekleedt hij de functie van concertmeester bij het Brabant Chamber Orchestra. Daarnaast werkt hij als concertmeester samen met Symfonie Orkest Best en het West-Brabants Symfonie-Orkest

Bestuur

Bestuur 2024

VoorzitterVacant
Secretaris – Machiel Boneschanscher 
Penningmeester – Valerie Vermeer 
Orkest-Chef – Nico Niemeijer 
PR-Chef – Rozemarijn van Dortmont 

Muziekbibliotheek: Paul Moers 
PR-commissie: Rozemarijn van Dortmont, Linda van der Heijden, Astrid van den Berk 
Muziekcommissie: Joshua Park, Ghassan Alaboud, Rozemarijn van Dortmont, Machiel Boneschanscher, Petra de Vries, Katinka Grimme, Nico Niemeijer 

Wist je dat?

We hebben verschillende commissies, waaronder de koekjescommissie

Ons jongste lid is 12 jaar en de oudste is 81 jaar!

We geven elk jaar een kinderconcert in samenwerking met Kindcentrum Platijn

We willen nog super graag een keer in de Efteling optreden!

© 2024 Symfonie Orkest Best. Website door Emely Creative Studio